Recreatiepark de Uilenburg

Omgeving

Wandelen
Een rondje om Uilenburg is de perfecte manier om de weidsheid van de omgeving in je op te nemen. In de verte zie je over de landerijen Sneek, de kerktoren van Hommerts en de koffiefabriek van Douwe Egberts in Joure. Misschien zie je aan de horizon nog een ree of vos lopen, de Uilenburg ligt midden in het landelijke gebied. Het recreatiepark zelf is daarnaast speels aangelegd, waardoor ook een wandeling over de parkcamping veel afwisseling biedt.
Loop 600 meter vanuit de haven over de polderdijk langs de sloot en je staat aan de rand van het Oudhof met uitzicht over dit waterrijke gebied. Deze wandeling is 1,2 kilometer lang, want je wilt ook weer terug. Sommigen noemen dit het ‘uitbuikloopje’ of de ‘verteerroute’.

Op het water
Friesland, waterland. In vroeger jaren vervoerden Friezen alles over water en dat is nu nog te zien. De meren, kanalen, vaarten, sloten en slootjes komen nog steeds bij bijna elke boerderij. Pak een sloep, motorbootje, kano, supplank of Valk en verken Friesland via het water. Vaar via de Easterwimerts en de Zwarte Brekken naar Sneek. Of ga naar het Oudhof, steek haaks het PM-kanaal over en kano via de Langweerder Vaart en de Langweerder Wielen naar Langweer voor dat heerlijke schepijs. Ben je met een sloep op pad naar Langweer, zet daarna dan koers naar Joure en leg aan vlakbij het begin van de winkelstraat. Via de Noorder Oudeweg en een stukje van het PM-kanaal kom je weer uit op het Oudhof.
Ook dagtochten naar IJlst, Heeg of Woudsend met de wind door je haren geven kleur aan je vakantie. En, een supplank met een toer-visbootje laten je optimaal genieten van actief waterplezier en zwemmen op het Oudhof of de Brekken. Neem je lunchpakket mee voor een prachtige waterdag of laat je verwennen op een terras in een stad of dorp in de buurt.

Over de weg
Vanuit recreatiepark de Uilenburg ben je met de auto binnen vijf minuten in Sneek, één van de elf steden. Daar kan jouw elf-fonteinenroute langs de Friese Elfsteden beginnen.
Zet de fietsen achterop de auto en binnen een half uur ben je in Gaasterland. Fiets langs de Luts door de bossen en vang af en toe een glimp op van het IJsselmeer.
IJlst, Woudsend, Sloten, Joure Heeg, Bolsward, alle steden en dorpen zijn een bezoek waard. Overal heb je heerlijke terrassen of lekkere eetgelegenheden. Rijd of fiets naar Terherne en ga daar op de dijk zitten met uitzicht over het Sneekermeer. Breng een bezoek aan de havenplaatsen Lemmer, Stavoren, Hindeloopen, Workum of Makkum. Geniet van de verse vis in deze IJsselmeerplaatsen en kies een plek op de dijk of het strand en geniet. Harlingen is de enige zeehaven van Friesland en verbaas je over de waterrijke binnenstad. Wil je de Waddenzee op, dan kan dat vanuit Harlingen waar de veerboot vertrekt naar Vlieland of Terschelling. En, bezoek de Friese hoofdstad Leeuwarden, Pisa van het Noorden met de scheve toren de Oldehove. Recreër in de vrije natuur, ga lekker de stad in, geniet van eten en drinken bij de lokale horeca of bezoek een museum. In Friesland vind je alles.

Sneek (Lonely planet)
Zoals bij “over de weg” al is omschreven ligt Sneek erg dichtbij. Je kunt Sneek dan ook gemakkelijk op de fiets bereiken. In 2018 werd Sneek door de zeer bekende reisgids ‘Lonely planet’ genoemd als nummer 3 van de beste bestemmingen van Europa! Een bezoek aan deze prachtige stad met haar welbekende waterpoort is dan eigenlijk ook een must. TIP: Huur een boot, kano of SUP en vaar gemakkelijk vanaf de Uilenburg door de binnenstad van Sneek.

Werelderfgoederen in de buurt
Friesland telt drie UNESCO-werelderfgoederen. Het Woudagemaal, de Wadden en het Eise Eisinga planetarium. Vanaf Recreatiepark de Uilenburg rij je overal binnen een halfuur heen. Het Woudagemaal is het grootste en krachtigste stoomgemaal om water af te voeren, ooit ter wereld gebouwd. Geopend in 1920 met als doel om al het overtallige water uit Friesland te lozen. De waddenzee is het grootste aaneengesloten gebied ter wereld met droogvallende zandbanken en wadden bij eb. Het gebied is cruciaal in de voedselvoorziening van zo’n 10-12 miljoen vogels. Tot slot hebben we nog het Eise Eisinga Planetarium: het oudste nog werkende planetarium ter wereld. Eise Eisinga bouwde het schaalmodel van ons zonnestelsel in het plafond van zijn woonkamer in Franeker.

Onze voorzieningen

Safaritenten
4 luxe safaritenten met een ruim eigen vlonderterras.
Kampeerplaatsen
De Uilenburg heeft 18 ruime kampeerplaatsen voor caravans of tenten.
Seizoenplaatsen
Wil je de hele zomer genieten op de Uilenburg? Dat kan!
Camperplaatsen
De Uilenburg heeft 8 camperplaatsen voorzien van eigen stroom.
Blokhutten voor groepen
5 blokhutten voor groepen (tot maximaal 10 personen).
Groepsaccommodatie
Luxe 10-persoons groepsaccommodatie.
Bootverhuur
Verhuur van 4 sloepen, 3 toer-visbootjes en 2 Valken.
Kano’s en supplanken huren
Wil je actief het water op, huur dan één van onze kano’s of supplanken.
Haven en bootkraan
Haven met ligplaatsen voor zelf meegebrachte boten.
Sanitaire voorzieningen
De sanitaire voorzieningen zijn modern en voldoende aanwezig.
Huisdieren toegestaan
Leuke huisdieren zijn bij ons (aangelijnd) toegestaan!
Stroom
Stroom bij of in iedere kampeervoorziening.
Gratis wifi
Gratis wifi op het hele terrein.
Watertankplaats
Watertankplaats.
Plattegrond
Plattegrond van Recreatiepark de Uilenburg.
Staat er iets niet bij?
Neem contact met ons op en we helpen je graag.